100 лева глоба отнесе асеновградчанка, паркирала колата си в зелена

...
100 лева глоба отнесе асеновградчанка, паркирала колата си в зелена
Коментари Харесай

Глобиха асеновградчанка, паркирала върху зелена площ. Тя твърди, че не е в нарушение

100 лв. санкция отнесе асеновградчанка, паркирала колата си в зелена повърхност и отказала да реалокира колата с претекст, че не е нарушила разпоредбите. Ситуацията се разиграла на 10.04.19 година Между собственичката на паркиран автомобил и живеещи в региона жители, които желали да правят товаро-разтоварителна активност, зародил спор. Хората открили, че колата на дамата била паркирана на тротоар, и то върху тревната повърхност.
Собственичката на автомобила в началото не била там и по тази причина се наложило недоволните да извикат полиция. Когато пристигнали на мястото, полицейските чиновници направили информация в ОД на Министерство на вътрешните работи и по регистрационния номер на колата открили кой е притежателят. Извикали я да излезе от вкъщи си, с цел да беседват. В процеса на диалога дамата изрично обяснила, че не счита паркирането за погрешно и отказала да реалокира лекия си автомобил.
Собственичката била сложила колата си върху тревна повърхност, вид градинка, наоколо до оградата на дома си върху тротоар. Междувременно зародил скандал сред дамата и хората, извършващи товаро-разтоварителна активност с претекст, че транспортното средство им пречи да осъществят работата си. В последна сметка, полицейските чиновници взели настрана отношение, като на нарушителката съставили акт за определяне на административно нарушаване. Глобили я със 100 лв..
Съгласно Закона за устройство на територията, " озеленените площи, които съставляват обществена благосъстоятелност, не могат да бъдат продавани, преотстъпвани и обременявани с вещни тежести, както и да бъдат употребявани за други цели " и " съществуващи озеленени площи, представляващи обществена благосъстоятелност, се устройват и опазват като предпазени територии... ", а " тротоар " е построена, оградена или обрисувана с пътна маркировка надлъжна част от пътя, ограничаваща платното за придвижване и предопределена единствено за придвижване на пешеходци ".
В случая се касае точно за паркиране на лек автомобил „ Пежо " върху зелена повърхност, отредена за градина, представляваща обществена общинска благосъстоятелност, което е неразрешено. Жената решила да апелира наложеното й наказване. Районен съд-Асеновград обаче решил, че санкцията, която е в минималния за нарушаването размер - 100 лв. - е законосъобразно избрана. Предвид било взето и това, че за налице смегчаващите отговорността условия – първо нарушаване, непосредственост до дома на жалбоподателката, от една страна, а въпреки това са налице утежняващи отговорността условия – заради неправилното паркиране е възпрепятствана товаро-разтоварителна активност на трети лица и мястото, на което е паркиран лекият автомобил, постанова прекосяване през тротоар и се основава заплаха за пешеходците.
С тези претекстове съдът удостовери наказателното разпореждане за наложено административно наказване „ санкция “ в размер на 100 лв.. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Административен съд- Пловдив в 14–дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР