``100 хиляди българи са се отрекли от г-н Борисов.`` Това

...
``100 хиляди българи са се отрекли от г-н Борисов.`` Това
Коментари Харесай

Георги Свиленски: 100 хиляди българи са се отрекли от г-н Борисов

``100 хиляди българи са се отрекли от господин Борисов.`` Това сподели на конференция ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия За България " Георги Свиленски, заяви " Топ Новини ".

``
реклама

Той сподели, че няма да правi заключения, а единствено ще изведе цифри:

ГЕРБ през 2015 година са имали 900 хиляди гласа за общинска листа, а през 2019 година - 800 хиляди. 100 000 българи са се отрекли от господин Борисов, неговата политика и политиката в общините, където ГЕРБ ръководи. В същото време претендентите на Българска социалистическа партия за кметове имат 100 хиляди гласа повече, а претендентите за общински съветници към 50 хиляди гласа повече.

``Ако господин Борисов упреква или споделя, че братя Галеви са помогнали на Мая Манолова, като са купували гласове за Йорданка Фандъкова в София, с цел да може по-късно ``Манолова да каже, че Фандъкова е кмет с цигански гласове``, кой тогава купува гласове в Силистра, Пазарджик, Монтана, Велинград?``, пита Свиленски.

Друг феномен на тези избори са недействителните бюлетини, уточни той и добави, че инструментът за почтени избори и отчитане на всеки един глас е в машинното гласоподаване.

Калоян Паргов: Нека не разрешаваме на корпоративния и силов избор да дефинира бъдещето ни

Относно следения избор:

Свиленски пита Борисов  дали е провел диалози през тази седмица с водещи предприемачи, върху които да оказва напън за поддръжка за претенденти за ГЕРБ. Ако не е провел подобен диалог, на какво се дължи поддръжката на господин Ковачки в Перник за госпожа Церовска.

Относно дейностите на Министерство на вътрешните работи:

Министерство на вътрешните работи мачка най-сериозно и най-загрижено преди балотажите за локални избори, сподели Свиленски.

Решението не е в институциите, не в държавното управление, а във всеки един български жител и всеобщото гласоподаване. Всеки един глас, даден в деня на изборите обезврежда един платен глас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР