100-годишна баба от дома за слепи във Вълчедръм е поредната

...
100-годишна баба от дома за слепи във Вълчедръм е поредната
Коментари Харесай

100-годишна баба не успя да се пребори с COVID-19

100-годишна баба от вкъщи за слепи във Вълчедръм е следващата жертва на COVID-19 в област Монтана. С нея умрелите в региона, пипнали заболяването, стават 31, оповестява " Конкурент ".

Заразата влезе в общественото заведение през октомври и към този момент няколко от жителите му изгубиха живота си. Напрегната остава и обстановката в старческия дом в Берковица, където 8 души от личния състав и десетки домуващи са инфектирани. По непотвърдена от здравните управляващи информация от понеделник до през днешния ден в дома са умряли трима от жителите. Здравите медицински сестри пък са единствено четири, осем са санитарите.

За вчерашния ден новозаразените в област Монтана са 81. Всички те са оставени на домашно лекуване. 46 са от община Монтана – 28 мъже и 18 дами, 13 от Лом – 7 мъже и 6 дами, 10 от община Берковица - 4 мъже и 6 дами, жена от Бойчиновци, Трима мъже и две дами от Вълчедръм, жена от Вършец, мъж и жена от Георги Дамяново, двама мъже от Медковец и жена от Чипровци.

Общо 542-ма са с дейна зараза в региона. 66 от тях са в лечебни заведения – 17 в Лом, 37 в Монтана, петима в Берковица, петима в Сити Клиник, един в Плевен и един в „ Александровска ". За последното денонощие излекуваните са 39.

Общият брой на инфектираните в района от началото на епидемията е 971 души, 398 са излекуваните, 31 умрелите. В момента под карантина са 812 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР