100-годишен юбилей отбеляза баба Пасина от асеновградското село Леново. Тя

...
100-годишен юбилей отбеляза баба Пасина от асеновградското село Леново. Тя
Коментари Харесай

100-годишната баба Пасина пере на ръка и мете пред дома си всеки ден

100-годишен празник означи баба Пасина от асеновградското село Леново. Тя е родена на 22.01.1920 година Пасина Герзова живее с околните си и отпразнува празника с тях, като се радва на внуци и правнуци. Специален празник й готви фамилията в утрешния ден. Тогава ще бъдат поканени специфични посетители от близо и надалеч. Точно на рождения си ден тя посрещна публични представители на община Асеновград – заместник-кмета инженер Петър Петров и кмета на селото Борис Ангелов.
Те й пожелаха още 100 години да е здрава, да споделя мъдростта си с бъдещите генерации и да продължава да ги учи на добрина. А баба Пасина непретенциозно отговори, че „ няма потребност чак толкоз дълго ”. 100-годишната жителка на село Леново споделя, че се усеща добре. Пийва си по малко алено винце, само че ракийка – не. Ежедневно продължава да се занимава със отговорностите си на стопанка.
Пере на ръка, мете пред дома си, храни животните в двора, прави си къси разходки с приятелки. Казва, че не желае да се залежава, тъй като това би я погубило. На своя празник 100 година Пасина Герзова признава, че не съжалява за нищо и е изживяла прекрасен живот. По мотив празника си, дамата получи дарове от околните си хора и от община Асеновград, измежду които особено гравиран с името й плакет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР