100 души ще поддържат базовите платформи и системи на FT.comFT

...
100 души ще поддържат базовите платформи и системи на FT.comFT
Коментари Харесай

Файненшъл Таймс формира технологичен екип в София

100 души ще поддържат базовите платформи и системи на FT.com

FT ще отвори близо 100 нови позиции за софтуерни експерти през идващите 12 месеца у нас (снимка: Financial Times)

Файненшъл Таймс, една от водещите бизнес новинарски организации в света, ще открие офис в София през есента на 2018 година В него ще се обитава главният софтуерен екип FT Core, който поддържа базовите платформи и системи, движещи уеб страницата FT.com.

FT Core поддържа разнообразно портфолио от платформи, измежду които цифрови системи за абонамент, разпространяване на печатни издания и издание на наличие. В допълнение, платформата за данни, даваща информация за клиентите, заема основна роля в оформянето на просвета за аналитично мислене в бизнеса, което е и в основата на триумфа на Файнешъл Таймс (Financial Times, FT).

Компанията е избрала София, поради местоположението, бързия достъп до офиса на FT в Лондон и софтуерните гении, които биха помогнали на екипа да се развива и пораства. FT ще отвори близо 100 нови позиции през идващите 12 месеца в следните посоки:

FT работи с Xoomworks – консултантска компания, основана в София, по модела Build, Operate, Transfer (BOT). Новият офис ще премине напълно в ръцете на FT до 2-5 години, прецизираха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР