100 долара за киловатчас обещават производителите към 2022 г.Акумулаторните батерии

...
100 долара за киловатчас обещават производителите към 2022 г.Акумулаторните батерии
Коментари Харесай

Падат цените на батериите за електромобили

100 $ за киловатчас дават обещание производителите към 2022 година

Акумулаторните акумулатори образуват сега 35-40% от крайната цена на електрическите коли (снимка: CCO Public Domain)

Цените на батериите за електрически транспортни средства падат, заради възходящото търсене на електрически автомобили и увеличението на индустриалните размери, сочи отчет на изследователската компания Digitimes Research.

Очаква се, че в интервала от 2018 до 2022 година цените на акумулаторните акумулатори за електрически транспортни средства да понижат с 45,7% до кръгла стойност от 100 $ за киловатчас (kWh).

През актуалната година в света ще бъдат продадени 3,08 милиона електрически транспортни средства (EV), което е с 52,6% повече от 2018 година В същото време Китай, Европа и Съединените щати ще заемат 78% от общите продажби.
още по тематиката
Тъй като акумулаторните акумулатори образуват сега 35-40% от крайната цена на електрическите коли, доставчиците са стремят да понижат цената им, като редуцират индустриалните разноски и усилват енергийната им компактност.

Китайската компания Contemporary Amperex Technology, най-големият международен производител на EV акумулатори, чака през идната година да усили енергийната компактност от актуалните 245 Wh/kg до 300 Wh/kg.

Компанията ще реализира този резултат посредством увеличение на наличието на никел в катодните материали до повече от 80%, при понижаване на наличието на кобалт и манган.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР