100 дни от началото на войната в Украйна. Повечето експерти

...
100 дни от началото на войната в Украйна. Повечето експерти
Коментари Харесай

100 дни война- кога ще свърши?!

100 дни от началото на войната в Украйна. Повечето специалисти считат, че за жалост, краят на спора не е близо. На 24 февруари Русия нахлу в Украйна, откакто струпа над 150 000 бойци на северната, източната и южната граници на страната.

След 100 дни война, руснаците окупираха съвсем цялата Херсонска област - единствения регион, в който украинската армия на практика не оказа опозиция. Както и Луганска област, която беше завладяна със сражения. В същото време руснаците бяха принудени да се изтеглят от Киев, настъплението им против Одеса беше спряно, а неотдавна отстъпиха и при Харков. Президентът на Украйна пресметна, че Русия е окупирала 20% от територията на страната. Това включва анексирания през 2014 година полуостров Крим и част от Донбас.

Никой не може да каже с акуратност какъв брой бойци бяха убити във войната дотук. И двете страни не дават данни за своите жертви и цитират огромни загуби на съперника. Анализи на задгранични специалисти споделят, че 15 000 убити от всяка страна е реалистична оценка. Към това се прибавят два пъти повече ранени.

Никой не може да преброи и убитите цивилни поради безредната конюнктура и боеве в десетки области. Организация на обединените нации може да удостовери гибелта на близо 5 000 мирни жители, само че самите преброяващи споделят, че сигурно убитите цивилни са в пъти повече.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР