100 дни кредит на доверие ще дадат на новия министър

...
100 дни кредит на доверие ще дадат на новия министър
Коментари Харесай

Ако не получат минимална заплата 1500 лв., медицинските сестри на протест


100 дни заем на доверие ще дадат на новия министър на опазването на здравето Кирил Ананиев медицинските сестри. Това решение взеха участниците в Националния съвет на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, който се организира през уикенда в София.
Те чакат от министър Ананиев и екипа му действителни дейности във връзка с настояванията си, които предявиха преди месец в намерено писмо до властта у нас. Сред тях са стартово заплащане за всеки експерт по здравни грижи в размер на три минимални работни заплати за страната или 1560 лева за 2018 година Също по този начин въвеждане на диференцирано възнаграждение на труда, съгласно добитата подготовка и приемане на стандарти по здравни грижи с явен правилник за нужния брой медицински сестри, акушерки, фелдшери и лекарски асистенти, рехабилитатори, медицински и рентгенови лаборанти в болничната и извънболничната помощ, в детското и учебното опазване на здравето.
От БАПЗГ още веднъж сигнализират за възходящия кадрови недостиг, който доближи 35 000 медицински експерти.
Ако не се подхващат стъпки за решение на поставените проблеми, тези експерти ще гласоподават за предприемането на протестни дейности на своето последващо съвещание. То е планувано за средата на март 2018 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР