"100 % честни избори няма. Ще има опити за манипулация.

...
"100 % честни избори няма. Ще има опити за манипулация.
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Като гледам блатото, в което е изпаднала Великобритания, съм силно горд, че съм българин

"100 % почтени избори няма. Ще има опити за операция. Но за 30 години се научихме да вършим много положителни избори. Манипулациите не са на техническо равнище, а търговия с гласоподаване. Също и неизпълнените обещания, разпределяне с цялостни шепи на безусловно неизпълними обещания ", с тези думи стартира изявлението си преди Местни избори 2019 в предаването "Беновска пита " проф. Михаил Константинов, ръководещ "Информационно обслужване ".

"Като виждам блатото, в което е изпаднала Англия, съм мощно горделив, че съм българин. Във всяка секционна комисия има представители на разнообразни политически сили. Няма СИК без представители на ГЕРБ или Българска социалистическа партия. По формулировка взаимно се управляват. По време на броенето на гласовете има кой ли не – представители на политическите сили, публицисти, жители. След като протоколите бъдат обработени се качват в уеб страниците на общините и в уеб страницата на ЦИК ", сподели още той.

"Всеки, който има компютър може да ревизира резултатите. Наши социолози са експерти. Още вечерта ще се знае кои ще са определени и къде ще има балотажи. Избирателната интензивност е ниска, само че от това не зависи кой ще бъде кмет. В София има 1 млн. гласоподавател, в случай че един единствен пусне глас, а други пуснат недействителни, този един глас ще избере кмета. Избирателната интензивност е ирелевантна. За да има определен президент важи правилото за 50+1 %. В описите са 6,217 млн., а 5,5 млн са наличните гласоподаватели, 400 хиляди са мъртвите души. Те не трансформират изборния резултат ", показа Константинов.

"Политиците би трябвало да одобряват закон, който да включва дейна регистрация. Мъртвите души би трябвало да се изчистят. Трябва да вземе 1/61 част, 1,7 % някой самостоятелен, с цел да влезе в общинския съвет. Това са най-малко 7000 гласа ", съобщи той.

"Като искаш да си 100 % сигурен, че изборите са почтени, прати си наблюдаващ. Вярата е необяснимо събитие – или вярваш, или не вярваш. Техническите стандарти на нашите избори са на доста високо европейско равнище. Много от нещата ги няма в други страни, само че там си имат вяра ", разяснява проф. Михаил Константинов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР