100 часа астрономия по повод 100 години от основаването на

...
100 часа астрономия по повод 100 години от основаването на
Коментари Харесай

България се включи в астромаратон

" 100 часа астрономия " във връзка 100 години от основаването на Международния астрономически съюз. България се включи в астромаратон, който ще продължи по целия свят през идната година. Първата демонстрация беше през днешния ден в София, където учени от Българска академия на науките описаха за най-интересните феномени и новости в региона на проучването на Космоса.

Как се дефинира обиколката на Земята? Кои са най-любопитните небесни феномени, които астрономите ще наблюдават през тази година?

Астрофизикът Камен Козарев е измежду хората, които умеят да описват за галактическите феномени по този начин, че всеки да ги разбере.

гл. ас. доктор Камен Козарев, астрофизик: Oсновните неотговорени въпроси са едни и същи - по какъв начин работи Слънцето и слънчевата интензивност.
50 години след стъпването на Луната, астрономите насочиха взор към Марс и даже се заприказва за живот на Червената планета.

Преди седмица китайска сонда за първи път ни сподели " тъмната страна на Луната ".

гл. ас. доктор Камен Козарев, астрофизик: Все отново Луната е много близо и е срамотия да можем да достигнем единствено до нея. Естествено, има доста софтуерни спънки, върху които се работи сега, само че мисля, че в идващите 20-30 години ще забележим човек сигурно още веднъж на Луната и уповавам се, да стъпи на Марс.
Мечтата на Илън Мъск за живот на Марс обаче е мъчно постижима със сегашните технологии.

гл. ас. доктор Камен Козарев, астрофизик: Пътуването на хора до Марс би било едно голямо ентусиазъм за хората на Земята, само че също по този начин мисля, че е извънредно значимо да решим своите проблеми на Земята, с цел да можем устремено да гледаме към Космоса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР