100 български шофьори на тирове ще могат да четат книга,

...
100 български шофьори на тирове ще могат да четат книга,
Коментари Харесай

Шофьори на тирове ще могат да слушат книги, докато карат камионите си

100 български водачи на тирове ще могат да четат книга, до момента в който карат камионите си. Няма тъкмо да четат, а ще могат да слушат книги. По мотив 24-ти май, с помощта на " Един камион книги ", те ще имат едномесечен безвъзмезден достъп до 200 000 аудио и електронни книги.

Едномесечен достъп до 200 000 аудио и електронни книги за 100 български водачи на камиони във връзка 24 май. Инициативата " Един камион книги " се организира за втора поредна година, а изследване на уредниците демонстрира, че 60% от близо 400 интервюирани водачи слушат или биха слушали аудио книги. Сред желаните книги са историческите, биографиите, трилърите и криминалетата. На интерес се радват и книгите за самоусъвършенстване. Цанка Николова и Мартин Костов ревизираха може ли аудиокнигата да замести събеседника на дълъг път.

" Шофьор се ражда, би трябвало да обичаш това, което правиш. Няма планина в Европа, която да не си минал, няма столица европейска, в която да не си ходил, няма море, в което да не си бил на плаж. Така че има си доста плюсове ", сподели професионалният водач Коста Стойков.

Не липсват и минуси. Коста не крие, че работата е напрегната, доста постоянно самотна. Дълги пътувания, в множеството случаи без компания - времето, когато водачите остават уединено със себе си. И тъкмо тук идва спасението - потапяне в света на аудиокнигите.

" Аз съм малко от остарялата школа и избирам да пипна книгата и корицата, само че в комбиниране с моята работа - стигам досега, в който не всякога имаш опция това нещо да го правиш, колкото и да ти бъде прелестно, по тази причина в последно време по-скоро чувам онлайн книгите ", сподели професионалният водач Коста Стойков.

Като професионален водач от 12 години Коста е прекарал много празници надалеч от у дома. В размишления и търсене на отговори. В последните месеци слушането на аудиокниги му оказва помощ да научи по-добре британски език.

" Това в общи линии усъвършенства мен самия и работата ми, тъй като пътувам в разнообразни страни и това е един от водещите езици в света ", сподели Коста Стойков.

Напоследък обаче избира книги за самоусъвършенстване.

" Това са хора, които карат камиони и ръководят транспортни средства по 8-9 часа всеки ден и нормално сами, нормално в непознати страни и когато имаш една хубава книга до теб, без значение, че тя минава през ушите ти, а не през очите ти, прави живота доста по-приятен ", сподели шефът на транспортно-логистична компания Веселин Стоянов.

И по този начин на хиляди километри от вкъщи в другите страни водачите виждат нови светове. Едновременно с това до момента в който слушат аудиокнигите във въображението си, основават още по-интересни паралелни вселени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР