100 акта за административно нарушение са издали експeртите от район

...
100 акта за административно нарушение са издали експeртите от район
Коментари Харесай

Издадени са 100 акта за родители, които не пускат децата си на училище

100 акта за административно нарушаване са издали експeртите от регион Източен в Пловдив на родители, чиито деца не посещават наложителните предучилищните групи. 13 от тях към този момент са глобени с санкции сред 50 и 250 лв..

Специалният програмен продукт на Министерството на образованието обгръща всички деца сред 5 и 16 години, които подлежат на наложително предучилищно и учебно обучение. Заради огромния брой отпадащи деца в пловдивския регион „ Източен ", където е съсредоточена най-голямата ромска група у нас и детските градини ще имат свои профили в системата.
Николай Чунчуков, кмет на регион „ Източен ": До предходната година работата беше без да се употребява подобен профилиран програмен продукт доста по-трудно е на хартия, с доста документи, с обхождания в детски градини и в учебните заведения.
Детска градина „ Чайка " е една от осемте градини, която към този момент разполага със специфичен профил в системата за мониторинг на отпадащите от предучилищните групи деца. За да се подсигурява сигурността на персоналните данни, ще ги обработва особено назначен чиновник.
Мария Петрова, шеф ДГ „ Чайка " Пловдив: Този човек подписва специфична декларация защото обработва чувствителни персонални данни, и компютърът е напълно на негово разположение, този компютър не се употребява за нищо друго.
От септември на наложително предучилищно образование подлежат 803 деца от региона, които досега не са посещавали детска градина. Още от в този момент екипите стартират да вършат обходи по адресите на фамилиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР