100 000 лева за ремонт на мемориал на Христо Ботев

...
100 000 лева за ремонт на мемориал на Христо Ботев
Коментари Харесай

100 000 лв. платени за некачествнен ремонт на мемориала на Ботев в Карлово

100 000 лв. за ремонт на мемориал на Христо Ботев в Калофер са платени за несвършена работа. Това е една трета от парите, дадени от страната. Агенцията за финансова ревизия е открила нарушаванията.

Почти две години откогато е осъществен ремонт, положението на мемориала е абсолтно същото. Подстъпът към паметника на Христо Ботев продължава да е рисков, а фугите са отворени. Наскоро в една от тях попада кракът на дете.

Снимка: btvnovinite.bg

За два месеца тук бяха ремонтирани разместените стълби, фугите, осветлението и водното огледало. Правителството отпусна смешно пари.

Състоянието на мемориала две години по-късно е окаяно.

Стълбите съгласно мен изобщо не са отремонтирани, показва Румен Стоянов, някогашен кмет на Калофер.

Липсва ремонт на избрани места. Въпреки това са изплатени над 100 000 лв. –това е констатацията от отчета на държавната финансова инсоекция. Само за ремонта на фугите и плочките непозволено са дадени 20 000 лв..

Снимка: btvnovinite.bg

Купени са и скъпи лампи, а паметникът на Христо Ботев продължава да не е осветлен.

С отпуснатите пари се разпорежда кметът на община Карлово. Според него отговорността за ремонта е на строителя и компанията по контрола.

Хората от Калофер са обезпокоени от положението на комплекса.

От Финансовата ревизия изясняват, че е формиран акт за надчет на чиновник от общината, правил контрола и на компанията за реализатор. Според компанията всичко е направено без отклонения.

Местните хора упорстват за две неща-виновните за некачествения ремонт да бъдат осъдени, а скоро тук да има същински ремонт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР