100 000 души може да останат без специализираната помощ на

...
100 000 души може да останат без специализираната помощ на
Коментари Харесай

Лекари и жители на Карлово в защита на АГ - отделение


100 000 души може да останат без профилираната помощ на акушери и гинеколози

Карлово на митинг. Десетки се събраха в двора на болничното заведение, с цел да защитят единственото в района АГ-отделение. Предстои то да бъде закрито, а 100 хиляди души да останат без профилираната помощ на акушери и гинеколози.

Над 200 души стачкуваха в отбрана на родилното поделение. А по време на демонстрацията пред болничното заведение, в отделението проплакаха 3 бебета.

В Карлово всяка година се раждат към 500 бебета. Местното АГ-отделение обслужва 7 общини. А най-близката прилежаща болница се намира на 60 километра от града.

Според Пловдивската здравна каса родилното поделение в Карлово не покрива нормативната база за брой експерти. В момента в отделението работи единствено един анестезиолог, а са нужни най-малко четирима.

Представителите на локалната власт обаче настояват тъкмо противоположното. В проблема се намеси и Административният съд, който спря заповедта на Здравната каса да спре финансирането на отделението.

Лекарите, локалната власт и жителите желаеха нова държавна политика в общинското опазване на здравето и задоволително средства, с цел да може локалните лечебни заведения да продължат да съществуват. А окончателното решение за ориста на родилното поделение в Карлово ще вземе Националната здравноосигурителна каса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР