10-те процента плосък данък - дори и в държавата да

...
10-те процента плосък данък - дори и в държавата да
Коментари Харесай

О. Минчев: С трици маймуни не се ловят или 500 лв. заплата за робски труд

10-те % плосък налог - даже и в страната да не се краде - са минимална, нищожна дажба за обществените политики на България. Да изброяваме ли - обучение, опазване на здравето, градоустройство, просвета, районно развиване, защита, гражданска сигурност...
Десятъкът - даже да не се краде, а се краде, доста се краде - е нищожен принос за обществените политики на една страна, която желае да се развива и да догонва другите.

Ще кажете - бизнесът би трябвало да се развива, бизнесът би трябвало да догонва. Хубаво! Минимални налози, най-ниски заплати в Европейски Съюз, достъп до най-големия пазар в света - този на Европейски Съюз... Какво още би трябвало да се направи с цел да е удовлетворен бизнесът? Само едно нещо - да се понижи налог корупция. Намаляването му ще усили и приноса към фиска. Бизнесът би трябвало да се ангажира с динамична стратегия за увеличение заплащането на труда - различен метод за стабилно и дълготрайно развиване няма.

Не може предприемачът Х да лети с частния си аероплан и любовницата си на вечеря със залез в Барселона, а да плаче, че служащите му са недоволни от 500 лв. заплата. Алчни хора, брей - по какъв начин ги изяждат и изпиват тия 500 лв. на месец? Затова водачи на бизнесмените вопият за импорт на работна мощ - с цел да могат да заплащат по 350 лв. на молдовци и украинци. Само че, и те не са глупави. Повъртят се месец два - и отпътуват към Виена... С трици маймуни не се ловят. 500 лв. е заплата за рабски труд - трябват вериги с цел да се работи " съзнателно ".

Така Европа не се доближава. 10 на 100 е феодален налог - с него съвременно развиване на обществената сфера и тактики за национално развиване не могат да се осъществят. В България е време за прям диалог за целите на обществената, на публичната сфера. Хората би трябвало да знаят за какво Ислямска страна пое отговорността за ремонта на Граф Игнатиев. Първо, тъй като доста се краде. Второ, тъй като парите, които могат да се влагат в положителни планове са малко. Може би за Граф Игнатиев не са малко. Но за просвета са малко. За обучение са малко. За опазване на здравето са малко. За районно развиване са малко. И се харчат безразсъдно - нерационално. Двата казуса вървят ръка за ръка.

Огнян Минчев, фейсбук
Заглавието е на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР