10% субсидия за покупки от супермаркети и хранителни магазини за

...
10% субсидия за покупки от супермаркети и хранителни магазини за
Коментари Харесай

Food pass за храна в Гърция за 6 месеца от февруари

10% дотация за покупки от супермаркети и хранителни магазини за шест месеца, считано от февруари 2023 г, разгласи от парламентарната естрада министър председателят Кириакос Мицотакис, преди гласоподаване на проектобюджета за 2023 година

Правителството ще пристъпи към изключително данъчно облагане върху свръхпечалбите на рафинериите и за шест месеца страната ще покрива 10% от извършването на покупки на храна. 

Месечният предел за извършване на покупки за един човек ще бъде 220 евро, сума, която ще се усили с спомагателни 100 евро за всеки различен член на фамилията, до оптималната сума от 1000 евро за хранителни покупки месечно, разясни Мицотакис.

Периметърът на мярката се простира до приходи от 24 000 евро за двойка. С спомагателни 5000 евро за всяко дете. 

Програмата за подкрепяне е в размер на 650 милиона евро и мярка няма потребност да бъде одобрявана от Народното събрание.

Премиерът на Гърция разгласи и опазване на дотациите върху тока и природния газ. " Общо над 8 милиарда евро ще бъдат отпуснати на национално равнище ", съобщи той.

" Замразяват " лихвите за задължения към хазната.

С корекция, импортирана късно вечерта в петък (16.12.) в Народното събрание от Министерството на труда и обществената политика, се предлага наредба, която със задна дата „ замразява “ от 13 септември 2022 година и за една година лихвите, начислени върху отговорности към контролирани застрахователни фондове. Целта на наредбата е да предотврати тежкото задължение за жителите, които имат отговорности към осигурителните фондове и желаят да ги уредят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР