10 смели малчугани от вдигнаха платната на сърфа над морските

...
10 смели малчугани от вдигнаха платната на сърфа над морските
Коментари Харесай

Най-смелите бургаски деца в полет над вълните с кайтистите от Яхтклуб „Черноморец“

10 смели малчугани от подвигнаха платната на сърфа над морските талази под вещото управление на инструкторите от школата по кайт сърф към Интензивният курс се състоя на една от най-хубавите точки за сърфистите в града – до Северния плаж по пътя за Солниците.

За девойките и момчетата от Центъра това беше първи допир до рисковия, само че трогателен спорт. Въпреки провокациите обаче всеки един от тях се показа ослепително и съумя да вдигне кайта си във въздуха.

За смелостта и добитите умения всеки един получи грамота, тениски „ Звездата на Дарик “, шапки и светлоотразителни гривни от „ и специфични дарове.

Инструкторите отличиха своите възпитаници с купи за почтено показване.

Финалът на вълнуващия ден се трансформира в празник за всички участници, които бяха подкрепени от своите фамилии, преподаватели и от шефа на Центъра, Екатерина Джутева.

Идеята за празника е на преподавателя от Гимназията по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас, Гергана Стоянова, която е сърфист към яхтклуб „ Черноморец “. „ Искаме да я надградим в идващите месеци. Днес слагаме началото на поредност от сходни начинания и се надяваме до края на лятото да съберем още веднъж децата с цел да опреснят наученото “, сподели тя.

Събитието се провежда от с поддръжката на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ и школата по кайт сърф към яхтклуб „ Черноморец “ Бургас.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР