10 см сняг в Благоевград, спряха движението на всички МПС

...
10 см сняг в Благоевград, спряха движението на всички МПС
Коментари Харесай

10 см сняг в Благоевград, спряха движението на всички МПС към македонската граница

10 см сняг в Благоевград, стопираха придвижването на всички МПС към македонската граница
Усложнена е пътната конюнктура региона на Благоевград поради падналия сняг. За 4 часа-до 16 ч. натрупа над 10 см снежна завивка, спряно е поради снегопочистване придвижването на товарни коли над 12 т през прохода Предел, както и на всички МПС от Благоевград към Граничен контролно-пропусквателен пункт "Ст. Лисичково" на българо-македонската граница, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Снегът в града се почиства и не основава проблеми, с изключение на на по-стръмните и дребни улици. Тротоарите не се почистват, с изключение на в центъра.

Проблем породи към 14.30 ч. на ГП Е-79 на изхода на Благоевград в посока м. Антените и Дупница. Заради непочистен сняг на изкачването след Бело поле имаше боксуващи и и завъртели се леки коли. Към 16 ч. снежната завивка се стопи от разхвърляната луга, само че след 30 минути още веднъж натрупа сняг, което наложи да се стопират тировете, движещи се в посока Дупница поради снегопочистване на ГП Е-79.

Усложнена е ситуацията и в прилежащата Кюстендилска област, в обществените мрежи са качват фотоси със тапи и паднали дървета на пътя от Кюстендил-Радомир -София, както и Кюстендил-Дупница при изкачването към разклона за село Блато.

Агенция "Пътна инфраструктура" ще глоби пътноподдържащата компания на Автомагистрала "Струма", виновна за снегопочистването на магистралния сектор на територията на област Кюстендил.

Причината е установено забавяне при снегопочистващите действия през днешния ден, оповестиха от АПИ.

За по-бързото разчистване на правата при снеговалежа е обезпечена почистваща техника от други пътноподдъжащи сдружения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР