10 са новите случаи на коронавирус, потвърдени за последното денонощие,

...
10 са новите случаи на коронавирус, потвърдени за последното денонощие,
Коментари Харесай

Втори ден поред няма смъртен случай от коронавирус, пак има повече оздравели от разболели се

10 са новите случаи на ковид, доказани за последното денонощие, като от тях 4 са в болница. Направени са обаче единствено 295 теста - поради почивния ден през вчерашния ден. Това значи по-голяма заразяемост по отношение на оня ден - тогава беше 1,35% (6 случая от 443 теста), в този момент е 3,38%.
Общият брой на позитивните 2443. 4 от новите са в София, 3 са в Сливен. Кунчев напомни, че най-малкият пациент до момента е на 2 месеца.
За през вчерашния ден, 25 май, няма нов инфектиран доктор - случаите остават 257.
Оздравелите общо са 880, 18 през последното денонощие, т.е. нов подобен ден с повече оздравели и към този момент стават 7 дни. Няма и нови умряли, за втори следващ ден - 130 са до момента.
Д-р Кунчев акцентира, че обстановката наподобява оптимистична, само че не следва да се отпускаме - той даде образец с Германия, където две по-големи събирания са довели до огнища - освен това по-скоро фамилни събирания.
Що се отнася до хидроксихлорокина и решението на СЗО към този момент да не го предлага за лекуване, доктор Кунчев съобщи - не значи, че би трябвало да се спре потреблението, само че единствено под лекарски надзор и в болница.
Необходимо е подсилване на системата за публично опазване на здравето, изключително РЗИ и общинските здравни заведения, настоя доктор Кунчев. Той видя в рецесията с COVID-19 доста благоприятни условия за организация - да вземем за пример осведомителна система, както и голям брой нови препарати, в това число на основата на нано частици - образец ТУК!
Друг забавен образец Кунчев даде с термометър, който улавя на база дъха по-рано ковид - иновация на проф. Червенякова.
Още: " Коронавирусът по света: Испания с огромна промяна надолу на смъртните случаи "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР