10 процента ръст на туристите в Пловдив се очаква през

...
10 процента ръст на туристите в Пловдив се очаква през
Коментари Харесай

Пловдив очаква 10% ръст на туристите през 2019 г.

10 % растеж на туристите в Пловдив се чака през 2019 година, когато градът ще бъде европейска столица на културата. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на обичайна интернационална среща, в която вземат участие туроператори, специалисти и медии, съобщи БНР.

Пловдив заема водещо място за страната в сегмента " културен туризъм ", а идното домакинство на града като европейска столица на културата през 2019 година ще предизвика и доста визити във връзка със събитията от програмата, сподели министър Ангелкова и добави:

" Министерството на туризма още от тази година стартира една по-фокусирана акция към Пловдив. Имахме два доста огромни репортажа по CNN, по BBC стартирахме и разнообразни начинания с Euronews и National Geographic, които ще продължим идната година. Наистина считам, че ползата към града ще бъде много висок ".

Ангелкова акцентира също, че предстоящият за зимния сезон растеж на туристи е 4-5 %, като визитите ще са главно от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония, Турция.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР