10% от средствата, постъпили в държавния бюджет от акцизите върху

...
10% от средствата, постъпили в държавния бюджет от акцизите върху
Коментари Харесай

Предлагат 10 на сто от акциза за тютюневи изделия, алкохол и горива да се използват от НЗОК

10% от средствата, постъпили в държавния бюджет от акцизите върху тютюневите произведения, спиртните питиета и горивата, да се употребяват за финансиране на бюджетни пера в НЗОК. Около това искане се сплотиха представители на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз, на пациентски организации и на фармацевтични организации по време на национална кръгла маса "Заедно за повече здраве ".

Искането беше записано и подписано в отворено писмо до премиера, до вицепремиера, до ръководителите на парламентарните комисии по опазване на здравето и по бюджет и финанси, до министрите на опазването на здравето и на финансите и други



Тези средства да бъдат разходвани за ограничение, промоция, предварителна защита и лекуване на болесттите, свързани с използването на тютюневи произведения, злоупотребата с алкохол и резултатите от горивата, които също са свързани с утежняване на общото здравно положение на обществото, се показва в писмото.

Десетте % от акцизите ще бъдат като спомагателни средства и за идните провокации и неотложни разноски в опазването на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР