10 нови чинара по крайбрежната алея на бул. Марица-юг и

...
10 нови чинара по крайбрежната алея на бул. Марица-юг и
Коментари Харесай

Близо 2000 нови дървета засадиха в Пловдив

10 нови чинара по крайбрежната алея на бул. " Марица-юг " и 5 ясена в зеленото пространство на ул. " Захари Стоянов " засади при следващата залесителна акция екип на " Градини и паркове ", оповестяват от община Пловдив.

" За поредна година в Пловдив са засадени близо 2000 нови дървета. Около 1300 от тях са лично произвеждане. Останалите са от дарения посредством напъните на общината и районните кметове да привлекат компании и жители като съидейници на концепцията за по-зелен град ", разяснява шефът на общинското дружество Веселин Козарев.

" Новозасадените дървета са най-вече локални типове. Сред широколистните доминират чинари, липи, явори, ясени, рустифини, а измежду иглолистните - ели, борове, кипариси. В разсадника се отглеждат и разнообразни типове декоративни дръвчета и шубраци, които също виреят добре при характерните пловдивски климатични условия ", добави той.

По думите на шефа специалистите на предприятието взаимно с районните еколози още занапред възнамеряват къде и какви дървета да се засаждат през пролетта.

Според Козарев от " Градини и паркове " разчитат и на експертизата на Съюза на ландшафтните архитекти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР