10 ноември 1989 г. - тази дата сложи край на

...
10 ноември 1989 г. - тази дата сложи край на
Коментари Харесай

Нешка Робева се нарече глупак заради 10 ноември 1989 г. и отсече: Можехме да тръгнем по пътя на Китай, а сега...

10 ноември 1989 година - тази дата постави завършек на една ера и сложи началото на друга - така наречен Преход. На самата дата беше осъществен прелом от партийната върхушка. Тодор Живков, който беше спънка за перестройката на Михаил Горбачов, беше отхвърлен.

Но какво се промени - цели 29 години от началото на Прехода у нас и има ли вероятност?

Според треньора по художествена гимнастика Нешка Робева след 10-и ноември някои българи живеят по-добре от преди, само че България не е София. Тя е безапелационна, че нещата не стоят толкоз добре в провинцията, в сравнение с в столицата и другите огромни градове.

" Аз съм от тези простаци, които имаха огромни, само че към този момент разрушени илюзии. Капитализмът няма цвят. Ние можехме да тръгнем по пътя на Китай, където към момента има комунизъм, само че стопанската система се развива по буржоазен пример ", изясни Робева в " България заран ".

Тя е на мнение, че сега няма социалисти, няма демократи, няма нито леви, нито десни - има политици, които са почтени, само че и такива, които мамят. 

По думите на музиканта и член на ДСБ Стоян Михалев няма огромна смяна в страната и ръководещите от времето на комунизма и в този момент. Той счита, че службите, които са оперирали тогава, работят и в този момент, само че просто са преустроени. Хората, които ръководят, също не са се сменили значително.

" Ние живеем по-добре сигурно, само че не поради тези, които ни ръководят, а поради това, че влязохме в НАТО и Европейски Съюз. Паднаха границите и хората имат опция да пътуват. Ако това не беше станало, щяхме да сме страна като Беларус. Този Преход беше направляван от тези, които управляваха по времето на комунизма ", посочи Михалев пред Bulgaria ON AIR.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР