10 млн. лв. повече приходи по пътищата са събрани заради

...
10 млн. лв. повече приходи по пътищата са събрани заради
Коментари Харесай

Над 15 млн. лв. събрани от транзитен трафик през лятото

10 млн. лева повече доходи по пътищата са събрани поради покачвания надзор. Данните показа пред Нова телевизия проф. Олег Асенов, член на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ".

По негови думи събраните суми това лято са над 15 млн. лева от директен трафик.

Той изясни, че към момента нарушителите са огромен % - към 10%, което и за нас, и в европейски проект е доста по думите му.

" Ние към момента държим границата от 10%, което води до събираемост на обезщетителни такси, която е извънредно висока. Те минават към този момент 7 млн. лева Това са такси, събрани от тол контрола, през пос терминалите, които са в колите ", разясни Асенов. Той чака да бъдат достигнати над 30 млн. повече доходи в сравнение с предходната година с помощта на по-доброто правоприлагане и електронния темперамент на системата.

По негови думи тол контролът има всички пълномощия като надзорен орган на пътя - може да прави прекъсване на транспортно средство и инспекция, която се въз основата на талона на автомобила. Ако бъде открито нарушаване, могат да се изискат документите на водача за сформиране на акт за нарушаване. Ако лидерът откаже да си даде документите, се рапортува на КАТ.

Проверката на бензиностанции в Европа е съществена процедура, сподели още Асенов и изясни, че от Пътната организация се пробват да приучат и своите контролни органи на тази процедура.

" След 1 март това ще е един от главните ни механизми. С автоматизираното правоприлагане ще имаме към този момент снимани нарушавания на пътя. Ще можем да ги откриваме и да връчваме актовете на паркинги ", изясни той. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР