10 млн. лв. без да обяви обществена поръчка планира да

...
10 млн. лв. без да обяви обществена поръчка планира да
Коментари Харесай

Поради липса на време: НДК брои 10 милиона без търг за сигурността на председателството

10 млн. лева без да разгласи социална поръчка възнамерява да даде шефът на НДК Ангел Митев. Причината е, че до ротационното председателство на страната от 1 януари 2018 година не остана никакво време за тромави процедури и евентуалното им обжалване. Парите ще бъдат платени по контракт за създаване на системата за сигурност на постройката по време на българското председателство на Европейски Съюз.

Вместо да разгласи социална поръчка, Митев е решил да изпрати писмо до компанията " Галчев инженеринг ", с което да я предложения на договаряния, излиза наяве от съобщение на интернет страницата на двореца на културата. До идната сряда компанията би трябвало да върне оферта на НДК., написа " 24 часа ".

Поканата за предложения не е изпращана до други компании. Фирмата е определена, тъй като реализира и главния ремонт на НДК за председателството, излиза наяве от решението на Митев за пускане на процедурата.

Причината е, че поръчката би трябвало да бъде изпълнена незабавно, с цел да може системата за сигурност да бъде построена, преди България да застъпи на 1 януари 2018 година Освен това работите по главния ремонт, реализиран от " Галчев инженеринг ", и по системата за сигурност, били взаимносвързани, се показва в претекстовете на новия шеф на НДК.

Милионите за този контракт са част от отпуснатите преди месец 28 млн. лева нарастване на капитала на двореца, с цел да бъде завършен ремонтът му. Веднага след нарастването на капитала избухна абсурдът към изразходването на милионите в НДК.

Първо министърът по председателството Лиляна Павлова уволни шефа Мирослав Боршош, след ден той бе върнат на поста от премиера Бойко Борисов, а НДК бе трансферирано от Павлова към министъра на културата Боил Банов. Три дни по-късно Боршош самичък се отдръпна поради инспекциите против него. Той се оплака, че бил притискан да подписва контракти еднолично, без поръчка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР