10 минути преди официалното съобщение на МВР научих за задържането

...
10 минути преди официалното съобщение на МВР научих за задържането
Коментари Харесай

10 минути преди ареста на Борисов казали на главния секретар на МВР за акцията

10 минути преди формалното известие на Министерство на вътрешните работи научих за задържането на Бойко Борисов. Това признал пред депутатите от вътрешната комисия в Народното събрание основният секретар на ведомството Петър Тодоров, написа, базирайки се на информацията на депутати от две парламентарни групи.

Не съм бил осведомен за процесуално-следствените дейности по тази акция, оповестил Тодоров и изтъкнал, че по негово мнение преди да бъде задържан даден човек, би трябвало за него да се съберат съществени доказателства.

Самото задържане на водача на ГЕРБ, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова стана на 17 март. Акцията стартира към 19 часа.  В 21,10 часа Министерство на вътрешните работи пуска на уеб страницата публично известие, в което са посочени имената им, плюс това на някогашния народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова и се твърди, че те са задържани при взаимно следствие на Министерство на вътрешните работи и Европейската прокуратура.

Самата Стоянова обаче не беше задържана. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха пуснати след 24 часа без обвиняване. Лидерът на ГЕРБ и пиарката му към този момент завоюваха делата и съдът разгласи задържанията им за противозаконни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР