10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще

...
10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще
Коментари Харесай

Правителството пренасочва 10 милиона за подпомагане на туризма

10 милиона лв. от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ ще бъдат пренасочени за подкрепяне на туристическия бранш поради пандемията от COVID-19. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с Павлина Филипова и Емил Абазов, представители на обединяване „ Бъдеще за туризма “, представен от държавната пресслужба.

„ Това, което мога да направя, е 10 милиона лв. да претрансформираме от Министерство на стопанската система, тъй като там има такива заложени пари, които да отидете и да договорите с министъра на стопанската система “, разясни министър председателят Борисов пред представителите от туристическото обединяване. Министър-председателят означи още, че загубите от туризма в Европа са големи и уточни, че данните за стопанската система са притеснителни.

Проектът за 10 милиона лв. в помощ на компаниите от туристическия отрасъл са част от плануваните милиард и 800 милиона по европейски стратегии. Определени са към този момент и критерии за кандидатстване на компаниите от бранша. Очаква се схемата да проработи в края на месец август. На срещата участваха и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР