10-месечната Кия Гот от Великобритания вече е изгубила дясната си

...
10-месечната Кия Гот от Великобритания вече е изгубила дясната си
Коментари Харесай

Родители проплакаха: 10-месечната ни дъщеря умира от инфекция, от която ме забраниха да я ваксинирам

10-месечната Кия Гот от Англия към този момент е изгубила дясната си ръка, а в скоро време ще се лиши и от крайник поради рядка форма на менингит. Бащата на момиченцето е уверен, че за случилото се е отговорна Националната работа по опазване на здравето, която е забранила да се употребява имунизацията против MenC за новородени.
Десетмесечната Кия Гот може да изгуби всичките свои крака, зрението си и слуха си поради рядка форма на менингит, предизвикван от менингококова зараза. Кия би могло да бъде избавена от своевременна имунизация, в този момент обаче момиченцето може да почине или да остане неработоспособен поради увреждания на мозъка и крайниците. Специалистите в болничното заведение в Лийдс описаха на фамилията, че Кия е най-тежкият случай, с които те са се сблъсквали от 25 години насам.

И това е забавно! Какви болести се предават посредством целувките? Четете още забавни вести и потребни препоръки на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Дълго време Кия е била в кувиоз. Сега тя може да диша без спомагателна помощ, само че това е единствената радостна вест за родителите ѝ - лекарите считат, че мозъкът на детето може да е безнадеждно повреден. Момичето непрекъснато се намира под въздействието на успокоителни, по тази причина експертите не знаят, дали тя ще резервира зрението и слуха си.

По-рано английските бебета бяха предпазени от менингит С със своевременна имунизация, само че предходната година Националната работа за опазване на здравето забрани имунизирането на новородени " по отношение на разпространяването на болестта ", написа в. " Дейли Мейл ". Бащата на Кия Пол е уверен, че точно това решение е довело до пагубната обстановка, в която се намира неговото семейство.

Сега мъжът се бори за възобновяването на имунизациите на новородените деца. Говорейки в предаването на ITV Weekend News той прикани Националната работа за опазване на здравето още веднъж да стартира да имунизира бебетата от инфекцията, която убива дребната му щерка. " Много ме боли от това, че те не разрешиха нещо, което можеше да избави голям брой детски животи ", споделя Пол.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР