10 лица са привлечени като обвиняеми за участие в организираната

...
10 лица са привлечени като обвиняеми за участие в организираната
Коментари Харесай

10 души станаха клиенти на прокуратурата заради вносния боклук

10 лица са привлечени като обвинени за присъединяване в проведената незаконна скица за преправка на вносен отпадък. Това заяви пред публицисти представителят на основния прокурор Сийка Милева.
„ От тях 7 за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. По отношение на един от участниците в групата е повдигнато и вторично закононарушение за ръководство на рискови боклуци “, посочи още представителят на обвинител номер едно.
Спрямо четирима от участниците в групата, наблюдаващите прокурори ще насочат искане в Специализирания углавен съд за установяване на мярка „ Задържане под стража “. За други двама от участниците желаната мярка ще бъде „ Домашен арест “, а за един от тях ще бъде избрана Мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ от 1 милион лв., сподели още Сийка Милева.
„ Отделно от това в качеството на обвинени са привлечени общо 3 лица за осъществени от тях данъчни закононарушения. По отношение на тях са избрани ограничения за неотклонение „ Парична гаранция “, съгласно тяхното фамилно и имуществено състояние “, посочи Милева.
Става ясно, че в хода на следствието са били конфискувани голям брой счетоводни документи, контракти, пълномощни, скъпи движимости и първокласни коли. 
„ От жилището, населявано от обвинения А.Б. беше открита и конфискувана цветна фотография, на гърба на която бяха изписани имена, които подхождат на имената на обществено известни персони в обществото, някои от които са убити през годините. Срещу имената на всеки от тях са записани огромни суми пари, разнообразни – от порядъка на 70 милиона $, 100 милиона лв., 120 милиона лв., 300 милиона лв.. В жилище, населявано от обвинения П.Б. бяха открити и конфискувани автобиографии със фотоси на длъжностни лица от Министерство на правораздаването и Министерство на регионалното развитие, както и автобиографии със фотография на магистрат, който е наблюдаващ прокурор, по което е обвинен Васил Божков за осъществяването на тежки умишлени престъпения “, добави още представителят на основния прокурор, представена от организация " Фокус ".
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР