10-кратен скок на кражбите в рамките на само 3 години

...
10-кратен скок на кражбите в рамките на само 3 години
Коментари Харесай

Двете марки автомобили, при които кражбите скочиха с 1000%

10-кратен скок на кражбите в границите на единствено 3 години записват Hyundai и Kia при някои от моделите си в Съединени американски щати, като повода е слабата сигурност на возилата, разкрита в изявления в обществените мрежи, написа CNN.

По данни на Highway Loss Data Institute през първото полугодие към 1,6 от всеки 1000 застраховани автомобила на корейските марки е бил разгласен за откраднат - почти колкото и при другите производители. В началото на предходната година към този момент приказваме за 11,2 на 1000 и то без смяна при останалите марки.
 Съединени американски щати проверяват Hyundai и Kia за изтеглянето на 6,4 милиона автомобила
Съединени американски щати проверяват Hyundai и Kia за изтеглянето на 6,4 милиона автомобила

Те са свързани с течове на спирачна течност, които биха могли да доведат до при пожари

Какво се е трансформирало? През октомври 2022 година в TikTok нашумява " предизвикателство ", обвързвано с краденето на коли от двете марки. Оказва се, че някои модели на Hyundai и Kia от интервала 2015-2019 година като Tucson и Sportage имат големи пропуски в сигурността - липсват електронни имобилайзери и с малко умелост и USB кабел всеки може да ги подкара.

Това докара до вълна от обири или повреди при несполучливи опити на по-неумели бандити.

Hyundai и Kia се наложи да платят 200 млн. $ на притежателите, с цел да не стигне до съда групов иск. Освен това, и двете компании се принудиха да конфигурират разнообразни софтуерни и хардуерни системи за сигурност.

Въпреки това се стигна до рядката обстановка застрахователни компании непосредствено да отхвърлят сключването на полици за модели на двете марки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР