10 кг отслабване за 10 дни глад не решава проблемите

...
10 кг отслабване за 10 дни глад не решава проблемите
Коментари Харесай

Решението не е 10 кг отслабване за 10 дни глад

10 кг намаляване за 10 дни апетит не взема решение проблемите на хората с наднормено тегло. При сходни ограничения човешкият организъм е " програмиран " да се пази.

Не е задоволително измерването на ИТМ - той е единствено медико-биологичен индикатор за установяване на естественото, здравословно тегло (формулата за изчисляването му е съотношението сред килограмите и височината в метри на квадрат - кг/м2). ). За норма се одобряват стойностите сред 18.5 и 25.0. Ако те са в интервала 25 и 30, човек е с наднормено тегло, в случай че са над 30, е със затлъстяване.

Лекар би трябвало да сложи прецизна диагноза, с цел да се знае дали затлъстяването е болест или единствено признак, дали индивидът не приема лекарства, които водят до смяна в тежестта му, дали няма други заболявания, които водят до повишение на тежестта.

Има доста и разнообразни диети, които краткотрайно може и да дават резултат, само че значимо е да знаем, че

въглехидратите и белтъчините имат по 4 ккал/г сила, а мазнините - 9 ккал/г.

При веганството и вегетарианството отсъстват доста скъпи храни и неналичието им в дълготраен проект води до съществени дефицити на организма, споделя ендокринологът от Александровската болница доктор Наталия Темелкова. Препоръката й е да обръщаме внимание на

калоража на храните.

Например десертът след вечеря или няколко части френски сирена с чаша алено вино са калорийната потребност за през целия ден!

Нискокалорийните диети (под 800 кал/ден) не са целесъобразни и може да се ползват за малко и под лекарско наблюдаване! Средната калорийна потребност на човек е 1200-1500.

Калориите на 1 лимон и на 1 портокал са съвсем идентични. Няма разлика и в калориите на кисела или сладка ябълка.

Дневно 10 хиляди крачки би трябвало да са цел на всеки.

И медикаментите са оръжие в борбите с наднорменото тегло, само че множеството от появилите се преди 8-10 години са изтеглени поради съществени странични дейности. " В момента има няколко позволени медикамента, които оказват помощ за понижаване на наднорменото тегло. На българския пазар са 3. Действието на единия се свежда до свързването на липидите (мазнините) в червата и не разрешава те да бъдат метаболизирани. Друг работи централно - композиция от два продукта. Има и инжекционен препарат, който оказва помощ на пациентите да смъкват 5 до 10% от тежестта си и да го задържат ", споделя доктор Темелкова, която напомня, че медикаментозно лекуване се организира при пациенти с ИТМ над 30, откакто резултатът от диета и физическа интензивност не е приемлив и пациентът има и други болести - диабет, сърдечносъдови и прочие
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР