10 инициативни комитета се регистрираха в последния възможен срок за

...
10 инициативни комитета се регистрираха в последния възможен срок за
Коментари Харесай

Кандидати за евродепутати: Всеки независим получава 5000 лв. държавна субсидия

10 инициативни комитета се записаха в последния вероятен период за евроизборите. Обвиняемата Евгения Банева също беше записана за лидер на партийна листа.

За самостоятелен евродепутат са нужни 100 лв. такса и 2500 саморъчно положени подписи. Печелиш обаче 5000 лв. държавна дотация, с цел да рекламираш в медиите активността си. Първи като самостоятелен претендент с поддръжката на Български земеделски народен съюз се записва някогашният боен министър Николай Ненчев.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Очаква се доста ниска изборна интензивност, което би означавало, че в границите на 140-50 хиляди гласа ще бъдат достатъчни”, съобщи той.
На първа инстанция: 20 година затвор за Иванчева Тежки санкции и за другите двама подсъдими
Въпреки присъдата на първа инстанция, отстраненият кмет на „ Младост” Десислава Иванчева остава в надпреварата за Брюксел.

Снимка: Ладислав Цветков

Обвиняемата Евгения Банева също съобщи желание да взе участие в евровота като самостоятелна. Днес обаче изненадващо тя бе записана като лидер на партийна листа на Българско национално обединяване.

По закон, в случай че ЦИК записва Банева, тя ще придобие имунитет и ще би трябвало да бъде освободена от ареста.

„ Ако бъде показана такава кандидатска листа, несъмнено, това лице има и пасивното изборно право, може да бъде кандидат”, изясни представителят на ЦИК Александър Андреев.

„ Може пък да се получи забавно, в случай че ми разрешат да си повеждам акцията от килията, с цел да може обществеността да види в какви условия обитават арестантите”, съобщи неотдавна Евгения Банева.

На предходните избори тя събра 6188 гласа. Под един % събраха и останалите самостоятелни претенденти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР