10-годишно момченце почина, затиснато от велосипед в асансьор в Кюстендил.

...
10-годишно момченце почина, затиснато от велосипед в асансьор в Кюстендил.
Коментари Харесай

Велосипед затисна фатално момче в асансьор

10-годишно момченце умря, затиснато от велосипед в асансьор в Кюстендил. Нелепият случай е станал малко след 19 часа в понеделник, когато стара жена чува вик на дете от асансьор, намиращ се в блок 3 „ А “ на квартал „ Запад ” в града, написа " Монитор ".

На място е дошъл екип на Спешен център – Кюстендил, които са извадили детето. „ Момченцето беше в асансьора с велосипед. Видяхме, че не диша и незабавно го закарахме в Кюстендилската болница. Повече от час се опитвахме да го върнем към живота, интубирахме го, само че уви, детето умря “, оповестиха медици от Спешен център – Кюстендил.

„ Назначена е съдебно-медицинска експертиза, аутопсия ще каже тъкмо каква е повода за нелепата гибел “, разяснява и шефът на Кюстендилската болница, доктор Алесандър Величков.

От полицията в Кюстендил бяха безапелационни, че няма данни за насилствена гибел. „ Детето е било в асансьора с велосипеда си. За да може да го вкара го е изправило на горе. Най-вероятно в един миг колелото е паднало и кормилото се е забило в шията на момченцето, което е спряло да диша “, обясниха работещи по случая.

Екип на полицията е обслужил местопроизшествието незабавно след получения сигнал от болничното заведение. От там допълниха, че детето не е живеело в блока, в който е станал случая.

Няколко часа след нелепата гибел на четвъртокласника, асансьорът беше запечатан с лепенка от полицията. Живеещи в същия блок кюстендилци разясниха, че асансьорът бил изцяло безупречен и екипиран с алармен бутон за подаване на сигнал при нужда.

„ Никога не е имало проблеми с асансьора. Просто всичко е станало за секунди. Знаем, че детенцето е трябвало да отиде на урок по математика при една учителка, която живее на 8-ми етаж. Преди урока е станала нещастието, разбрахме, че момчето е умряло от задушаване. Всички сме потресени от случилото се. Нямате визия какъв брой ни е мъчително. Една дребна душичка си отиде без време и по безразсъден метод. Всичко това му се е случило няколко часа след първия образователен ден “, сподели през сълзи на очи стара жена, която живее в блок 3 „ А “ в Кюстендил.

По случая е стартирано досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) Кюстендил, известен е дежурен прокурор.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР