10-годишно момченце и 55-годишната му баба загинаха в среднощен пожар

...
10-годишно момченце и 55-годишната му баба загинаха в среднощен пожар
Коментари Харесай

Трагедия в София: Четвъртокласник и баба му загинаха в среднощен пожар, спасиха майката и сестричката му

10-годишно момченце и 55-годишната му баба починаха в среднощен пожар в къща на централната софийска улица " Средна гора ". Майка му и едногодишната му сестричка са били избавени от пожарникарите, пристигнали на мястото. Дядото (57 г.) и чичото (37 г.) са избавени, само че са в болница с изгаряния, надлежно на главата и крайниците.

За нещастието заяви Столичната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Тя е станала на 16 февруари сутринта. Пожарникарите са се отзовали на сигнал, получен в 3:30 ч.

Детето е възпитаник в близкото 18-о учебно заведение. Съучениците и останалите деца от випуска са научили през днешния ден за нещастието, а психолози са почнали работа с смутените деца.

От Пожарната отклониха въпросите ни за детайлности към случая с обяснението, че повода за възникването му е в развой на определяне.

През последната седмица са станали близо 200 битови пожара, при които са починали 9 души, а 8 са потърпевши. Близо 40 души са били избавени. 

Експертите от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ припомнят потреблението на отоплителните и нагревателните уреди да става при прецизно съблюдаване на разпоредбите за пожарна сигурност, както и да се регистрират характерните им характерности. Задължително е на разстояние от един метър към тях да не се слагат и съхраняват горими материали. Преди да напуснем дома си, би трябвало да проверим и изключим всички отоплителни уреди. Препоръчително е да не покриваме електрическите уреди и да не сушим непосредствено върху тях мокри облекла.

В случай на зародил случай, потърсете помощ на телефон 112.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР