10-годишно момченце е било ударено от ток по време на

...
10-годишно момченце е било ударено от ток по време на
Коментари Харесай

Ток удари 10-годишно дете по време на баскетболен мач, родителите му ще си търсят правата

10-годишно момченце е било ударено от ток по време на баскетболна игра във великотърновското село Миндя, заяви " Борба ". Инцидентът е от петък вечерта, когато към 21:30 часа то потърпевшо откакто допряло ограда, по която тече ток. До това се стигнало след повреда на осветително тяло,монтирано над баскетболен панер, комплициран на остаряла мантинела.

" 5 минути след злополуката бях на мястото. Участъкът е обезопасен. Станала е повреда, поради която по мантинелата и оградата е протекъл ток. Извикахме компанията, с която община Велико Търново има подписан контракт за поддръжка на осветителните тела, казусът бе отхвърлен и там повече няма да има лампа ", съобщи кметът на Миндя Иван Иванов.

10-годишното момченце е закарано от родителите си във филиала за незабавна помощ в Горна Оряховица и след обширен обзор от дежурния екип, незабавно е признато в отделението по реанимация на МБАЛ " Св. Иван Рилски ". Има входна рана на ръката, само че положението на детето е устойчиво. То е признато със слаб пулс и понижено наличие на О2 в кръвта, споделя неговата майка. Получило е и изгаряния по ръцете. Очаква се през днешния ден да бъде изписано от болница.

Бащата на детето сподели, че към момента е в потрес от случилото се. Семейството ще си търси правата.

Кметът съобщи, че е заварил мантинелата с баскетболния панер и лампата през 2003 година, когато почнал първия му мандат. Кметът на с. Миндя Иван Иванов изясни, че лампата е сложена преди към 10 години.

От компанията по поддръжка обявиха, че от през днешния ден е назначена инспекция на уличното осветяване в цялата област.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР