10-годишният Зак Килкени от Донкастър, Великобритания, страда от болестта на

...
10-годишният Зак Килкени от Донкастър, Великобритания, страда от болестта на
Коментари Харесай

Отчаяна майка се вайка: Синът ми е бомба със закъснител, дори виц може да го убие

10-годишният Зак Килкени от Донкастър, Англия, страда от заболяването на Моямоя, поради която кръвта му ненадейно може да престане да постъпва в основния мозък. Затова момчето не може да се превъзбужда, радостни, да кара колело. Също по този начин не може да надува въздушни балони.
Майка му, 46-годишната Джейн Килкени непрекъснато принуждава малчугана да пие вода, тъй като в противоположен случай обездвижването може да докара до прекъсване на кръвоснабдяването на мозъка, написа Daily Mail.
 Фото © Real Life
" Тази болест не я поисквам и на най-големия си зложелател, това е извънредно. Той е бомба със закъснител, само че аз по този начин се гордея с него поради храбростта му ", споделя Джейн.

Проблемите с кръвоносните съдове Зак е наследил от майка си и баба си, по тази причина Джейн знае какво тъкмо съставляват неговите пристъпи. При първата им демонстрация по време на отмора в Испания през 2014 година дружно със брачна половинка си и другите ѝ три деца тя откарала момчето в болница, където опасенията ѝ се удостоверили.
 Фото © Real Life

Лекарите още тогава предложили на Джейн да се съгласи да оперират момчето, само че тя решила да се довери единствено на първокласни лекари. " В Испания няма толкоз положителни експерти, способени в това заболяване. Намерихме лекари в Швейцария, където му направиха интервенция за 160 000 $ ", спомня си Джейн.

През ноември 2014 година Зак лежащ под ножа и пет седмици по-късно посочил отлични резултати. Семейството се върнало вкъщи. Но с това мъченията не завършили: рискът от удар бил доста огромен, по тази причина Зак би трябвало на всяка половин година да върви на надзорен обзор. Сега фамилията събира средства за спомагателни проучвания в Цюрих.  Фото © Real Life
" Той не се усеща като обикновено дете. Ние непрекъснато му забраняваме всевъзможни интензивности. Когато на един празник го видях с въздушен балон, незабавно му извиках да го хвърли на земята. Той се изплаши доста. Необходими са ни пари, с цел да го поддържаме жив ", вайка се Джейн.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР