10-годишният Лукас има нужда от нашата помощ, за да се

...
10-годишният Лукас има нужда от нашата помощ, за да се
Коментари Харесай

Лукас има нужда от помощта ни, за да се справи с коварно заболяване

10-годишният Лукас има потребност от нашата помощ, с цел да се оправи с подло заболяване - спинална мускулна недоразвитост. Майката на момчето, Яна, споделя по какъв начин бащата изоставил фамилията, откакто научил диагнозата. Сега майката на Лукас е принудена сама да се бори за живота на сина си.
" Болестта е генетичен палач номер едно при дребни деца, а при Лукас тя се развива бързо и прогресивно. Вследствие на заболяването, при Лукас се появиха редица тежки затруднения: мощно изразена сколиоза, проблем с дишането, скъсени сухожилия и остеопороза ", споделя Яна.
" След като беше диагностициран, лекарите му даваха единствено 2 години живот, само че Лукас е жив, тъй като се бори с всички сили. Диагнозата на Лукас изисква ежедневна животоподдържаща рехабилитация. За страдание, в никакъв случай не сме имали финансова опция да си я позволим. Обръщаме се към вас за помощ, тъй като без нея положението му се утежнява с часове ", споделя майката на детето.

Става ясно, че преди няколко години е открит медикамент за неговата диагноза - спинраза. Инжекции, които се слагат на всеки 4 месеца, могат да спрат напредъка на заболяването. " За наше голямо благополучие Лукас е едно от дребното деца, които има опцията да се подложат на това лекуване гратис в Испания. Досега са сложени 6 инжекции, а през юли му следва да бъде сложена 7-тата поред. Резултатите се забележими. Преди първата инжекция, Лукас нямаше сили да вдигне даже чаша вода. Днес той се усеща доста по-добре, доста по-силен и окуражен.
За страдание, всичко това е обвързвано с доста спомагателни парични разноски, които не можем да си позволим. През юли ще му бъде сложена седмата животоспасяваща инжекция.
Освен това ни предстоят две тежки интервенции на крачетата - удължение на сухожилията и интервенция на тазобедрените стави! Операциите са безвъзмездни и ще бъдат осъществени в Испания, само че Лукас ще бъде целият в гипс и ще имаме престой в Испания от един месец, който би трябвало да заплатим сами. Освен това ще са ни нужни ортези и шини след интервенциите, с цел да реализираме оптимален резултат от тях.
Вярваме, че с ваша помощ ще успеем да заминем още веднъж за Испания и ще проведем по този начин нужните за Лукас интервенции. Лукас е едно доста положително, мъдро и прелестно дете, което желае да живее! Моля ви, дано му дадем късмет за живот и пълноценно възобновяване! ", приключва апелът на майката.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР