10-годишният Иван Божев от Пловдив е със Синдром на Даун,

...
10-годишният Иван Божев от Пловдив е със Синдром на Даун,
Коментари Харесай

„Българската Коледа”: Историята на 10-годишния Иван със Синдром на Даун

10-годишният Иван Божев от Пловдив е със Синдром на Даун, само че се развива прелестно, с помощта на грижите на родителите си и помощта на логопед, финансирана от благотворителната самодейност „ Българската Коледа”.

„ На Иван не му се разбираше какво приказва, той проговори доста късно и неясно. С логопеда тъкмо това почистваме – да приказва ясно, разбираемо. Учи го да чете”, описа майката Албена Божева.
Как „ Българската Коледа ” оказа помощ на 9-годишната Петя Момиченцето не върви добре и няма съвсем никакъв диалект, само че към този момент се усъвършенства
Преди две години „ Българската Коледа” също поддържа родителите на Иван. Специалните уроци при логопед от този момент дават незабравим прогрес в развиването на четвъртокласника.

„ Вече вършим дубликат на думи, четем къси фрази, под диктовка може да написа букви. В учебно заведение е три пъти седмично по през целия ден, използваме ресурсен преподавател, логопед и тази година към този момент имаме и асистент на учителя, за което съм безпределно признателна на учебното заведение, което посещава Иван”, описа още Албена.
Как оказва помощ „ Българската Коледа ”? Певицата Михаела Филева и с доктор Румяна Андонова гостуваха в предаването „ Тази събота “ по bTV
Иван и братчето му към този момент са написали писмо до Дядо Коледа. Джаги и багерче са измежду мечтаните дарове. А Албена скрито е добавила и здраве, с цел да се радва на детския им смях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР