10-годишни близнаци са на път да сбъднат мечтата си –

...
10-годишни близнаци са на път да сбъднат мечтата си –
Коментари Харесай

10-годишни близнаци сбъдват мечтата си благодарение на Българската Коледа

10-годишни близнаци са на път да осъществен фантазията си – да станат първенци по таекуондо. Те не чуват, само че се оправят добре в света на чуващите, с помощта на рехабилитация.

Средствата за нея са обезпечени от благотворителната самодейност " Българската Коледа ".

Близнаците Данчо и Иво отиват на постоянната си подготовка по таекуондо. Не чуват дилемите, които им слага треньорът. Не чуват и неговото " Браво! ".

Те се раждат с двустранна загуба на слуха. При Данчо тя е цялостна.

„ Има малко проблеми от време на време, не разбирам какво ми споделят, само че се успокоявам… виждам да имам хубави оценки, да се изучавам добре. Това, че от време на време не разбирам нещо… не е проблем”, споделя Данчо Жечев.

И двамата учат в всеобщо учебно заведение, с цел да са наедно с другите.

„ Не мога да чуя горе долу, само че въпреки всичко се боря да схвана какво приказва госпожата”, изяснява Иво Жечев.

Родители им, също без слух, ги водят на дейна рехабилитация още от бебета, тъй като знаят, че единствено тя е ключът към интеграцията им в света на чуващите.

„ Искам да завършат учебно заведение, желая да приказват хубаво, желая да получат хубава специалност. Да имат триумфи и в спорта”, безапелационен е татко им Йордан Жечев.

„ Слухово-речевата рехабилитация е безусловно наложителна. Тя им оказва помощ да изградят диалект. Да споделят и да се внедрят в обществото, да се социализират”, изясни сургопедагогът Ирена Вачева.

От няколко години в това им оказва помощ " Българската Коледа ".

Данчо мечтае да е благополучен, да тренира и да печели, а Иво да отбрани черен колан. А напъните се възнаграждават – на шампионат по таекуондо в София, през днешния ден Данчо взе трето място.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР