10-годишна давност за задълженията на физически лица предлагат управляващите. Мотивът

...
10-годишна давност за задълженията на физически лица предлагат управляващите. Мотивът
Коментари Харесай

Емил Радев: Искаме да сложим край на вечните длъжници в България

10-годишна отминалост за отговорностите на физически лица оферират ръководещите. Мотивът - да се даде късмет на тези хора да стартират на чисто и да градят своята фамилна стопанска система.
Това стана ясно от думите на Емил Радев пред bTV. Идеята е на обединението, съгласно която ще се реши казуса с фигурата на " безконечния дебитор ".

" Когато човек бъде наказан и цялото му имущество е разпродадено, нормално остават още отговорности. Нужно е да подадем ръка на тези хора, които бяха ударени и от рецесията с COVID-19. Искаме да има 10-годишна отминалост за физически лица, които не са търговци. Искаме да има край за задълженията на физическите лица, когато те към този момент няма по какъв начин да ги заплащат. И това да става с едно просто заявление ", разяснява Радев.

По думите му такава процедура има в страни като Белгия, Франция, Германия и прибалтийските страни.

" Съобразяваме се със периода, който е въведен от страната за обществените отговорности. Дълговете са за милиарди - става дума за отговорности в размер на към 3 милиарда лв., които са били трансферирани от банките към колекторите единствено за интервала 2018-2019 година

" Представете си какъв брой още се дължи на лизингови компании, топлофикации и тн. Тези хора стават част от сивата стопанска система по този метод - това не е добре нито за тях, нито за страната. Те не подписват естествени трудови контракти, не може да придобият никакво имущество ", отсече още Радев.

" В 99% от случаите след 10 години към този момент няма какво да вземеш на тези хора. От там нататък те не могат да порастват, нямат обозрим интервал от време, с цел да стартират на чисто, да градят фамилната си стопанска система. Каквото са имали - взето им е”, отсече Емил Радев.

Той разяснява и публикуваните изказвания, че е пътувал до Либия, с цел да договаря с корабна компания по проблема " Бадр ".

" Бил съм в Либия. Бил съм и в още 160 страни. Това не значи, че съм забъркан в това комерсиално дело. Ако някой твърди нещо, има регистри в съдилищата - да каже къде съм бил зает и от коя страна. Нито аз, нито адвокатската фирма ми сме забъркани. Всеки забъркан е бил привикан от прокуратурата. Не съм имал интерес да договарям с либийска корабна компания. Аз съм юрист. Обикновено клиентите идват при нас, още повече за подобен проблем. Нека да не вършим спекулации и да оставим прокуратурата да проверява и съда да се произнесе. Нямам никакво отношение по този проблем ", безапелационен беше Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР