10 години след кончината на големия Георги Черкелов продължава да

...
10 години след кончината на големия Георги Черкелов продължава да
Коментари Харесай

Война за наследството на Георги Черкелов

10 години след кончината на огромния Георги Черкелов продължава да се нагнетява напрежението сред дамите и децата му. Биологичните и доведените наследници на артиста, както и вдовиците му, не са близки и не се събират дружно в никакъв случай. Не го сторили и за кръглата годишнина от гибелта му. В основата на разногласията им била вилата на актьора в луковитското село Ъглен, която бе неговият кей в последните години от житейския му път и там той беше разкрил спокойствието дружно с последната си жена Зина, написа вестник Ретро.

Двете родни деца на Черкелов не ходели в къщата му въобще. Имотът стопанисвала вдовицата му Зина, като постоянно в селото идвала едната ѝ щерка от Щатите дружно с мъжа си и фамилията ѝ. Поддържали вилата добре, само че цялата рода не се била събирала там в никакъв случай.

Прочутият Велински от „ На всеки километър “, изиграл 100 функции на сцената и 70 на екрана, приживе имаше три брака с три съпруги, два романса с колежки, три лични и две доведени деца.

Първата му обич е Лиляна, с която се срещат в учебно заведение. Бързо се женят, само че и бързо се развеждат, без да основат общо потомство, а Черкелов не губи време в ергенлък и среща майката на децата си доктор Виолета Мишева. С нея също минава под олтара, а двамата стават родители на три деца – дъщерите Боряна и Ирина и синът Иван. Междувременно артистът претърпява две бурни афери.

Първата е с красивата русенка Искра Хаджиева, която от студентка наподобява на френска киноикона. След като в лицето на Черкелов тя не припознава бъдещето си, се омъжва за Алберт Коен, кореспондента на „ Работническо дело “ в Париж.

Втората невярност на артиста прераства в дълготрайна връзка. Докато е още с жена си Виолета, в продължение на 7 години той поддържа романс с Лидия Вълкова – една от най-изящните и надарени актриси, чиято кариера преди 1989-а е помрачена от клеймото „ щерка на царски офицер “, а при започване на демокрацията – от неизяснената и до през днешния ден гибел на единствения ѝ наследник, който тогава е на 24 години.

Страстта сред Черкелов и Лидия избухва пред камерите на „ Зарево над Драва “ на Зако Хеския през 1973-та. И той стартира да живее редом и в двата жилището – в фамилния и при Лидия. Вълкова няма никакви искания към него – тя от дълго време е разведена и не мечтае още веднъж да чуе Менделсон.

Но окончателният раздор сред артиста и доктор Мишева настава не поради връзката му, а след покруса, при която те изгубват едно от девойките си. Боряна умира в злополука, а унищоженият Черкелов се прибира у дома, само че Виолета му обръща тил. Според градските митове се развеждат едвам след няколко години.

До последния му мирис с Георги Черкелов остава изкуствоведката Зина Стругова – някогашната брачна половинка на фамозния професор лингвист Стефан Брезински. Именно нейните дъщери артистът приема като свои в фамилията и в последните години преди гибелта си приказва най-вече за тях. По-голямата, Джина, е художник сценограф и живее в Щатите. По-малката, София, е омъжена за американски посланик, който бе заместител държавен секретар в кабинета на Барак Обама.

Двете биологични деца на артиста – Ирина и Иван, живеят в България. Иван е прочут кинорежисьор. Ирина пък е преводач, само че се занимава и с киноиндустрия, като се изявява като координатор на разнообразни интернационалните кино продукции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР