10 години по-късно основните актьори в тази сага може да

...
10 години по-късно основните актьори в тази сага може да
Коментари Харесай

Цвета Младенова разкри истинската причина за заразяването със СПИН на децата в Либия

10 години по-късно главните артисти в тази сага може да кажат истината, която не сме чували в цялостни вид. Нови обстоятелства, цялата истина ще чуят във кино лентата. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия журналистката Цвета Младенова, която е създателят на документалната лента „ Сделка за независимост ”, отдаден на случая с българските медици в Либия, които бяха упрекнати в заразяването на над 400 деца с вируса на СПИН в болница в град Бенгази. „ Най-вероятната причина, която не е разследвана в детайли, е импортирана на черно инфектирана, кръв купена от Африка, с цел да се спестят пари. Болницата е оставена в съсипия, както целия регион от режима на Кадафи, защото това е размирен град и там е имало атентати против него. Той съзнателно е изоставил този район в беднотия. Това е асъдействало за епидемията. Индиректно той е отговорен за трагедията”, разкри Младенова.

„ Подпаднахме в неуместно време на несъответствуващото място. Затова ни упрекнаха. През годините доста сме говорили и всичко е написано. Нас взеха решение да ни набедят. Либийците, когато имат огромен проблем, постоянно набеждават чужденците”, сподели на собствен ред доктор Здравко Георгиев.

Залавянето на медиците е метод на Кадафи да позволи създалия се проблем. Епидемията на СПИН в района е избухнала още през 1998 година, когато медиците не са били там. Даже първоначално режимът на Кадафи е похарчил 50 милиона, с цел да ги лекува в Европа, а след това се пробва да ги изолира, като им страни специфични къщи, описа още Младенова.

Лекарите ни са били употребявани като разменна монета от Кадафи в интернационалните му договаряния. Той е желал унищожаване на оръжейното ембарго и да бъде приет като индивидът, който държи ключа към Африка, изясни още журналистката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР