10% е ръстът на малчуганите, записани и посещаващи детските градини

...
10% е ръстът на малчуганите, записани и посещаващи детските градини
Коментари Харесай

10% увеличение на малчуганите в детските градини на Велико Търново

10% е растежът на малчуганите, записани и посещаващи детските градини във Велико Търново и общината. Тенденцията е трайна и продължава стабилно през последните пет години, демонстрират данните.

През образователната 2018/2019 година записаните деца са били малко над 2500. Ръстът през всяка от идващите години е приблизително с 60 малчугани – през 2021/2022 те са били 2685. А през актуалната 2022/2023 образователна година броят им доближава 2750. Оптимално запълнени са както групите в града, по този начин и в обитаемоте места от общината.

Обновяването на материалната база на съществуващите детски градини, а също и построяването на нови е измежду акцентите в политиките на Община Велико Търново, кмета Даниел Панов и екипа му. През предходната есен отвори порти ДГ „ Шареният палат “ в кв. „ Зона Б “, приключи построяването на новия корпус на ДГ „ Здравец “, който ще бъде открит за новата образователна година. Паралелно с това бе обезпечено финансиране за планиране и строителство на още една нова детска градина в кв. „ Картала “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР