10 души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили.

...
10 души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили.
Коментари Харесай

10 вече са жертвите на безредиците в Чили

10 души към този момент са жертвите на продължаващите протести в Чили. Голяма част са починали при пожари в търговски центрове, оповестиха локалните управляващи, представени от БГНЕС.
 
 БГНЕС

В неделя се появиха известия, че супермаркет в чилийската столица Сантяго е бил запален през нощт а, при което са починали четирима души. Общинските управляващи оповестиха, че супермаркетът е бил ограбен преди да бъде запален.

„ Пет тела са открити в магазин за долни дрехи “, сподели кметът на Сантяго. По-рано жител на Перу е бил открит мъртъв в различен изгорен супермаркет. Млад жител на Еквадор е умрял в град Серина от огнестрелна рана.

Чили е обзет от публични безредици от 6 октомври, когато управляващите усилиха цените на билетите за метрото. Мирните демонстрации бързо прераснаха в жестоки конфликти с органите на реда и безредици. В петък насилието доближи пика си, откакто протестиращите изгориха няколко метростанции, както и рейсове и офис здания. Метрото в Сантяго беше затворено за уикенда, а нанесените му вреди се правят оценка на 200 милиона $. В Сантяго беше разгласен комендантски час.-->
 
The military suppressing protests on the streets of Santiago,.
— Jake Hanrahan (@Jake_Hanrahan) Освен това президентът на Чили Себастиан Пинера вкара изключително състояние в още три града на страната и прилежащите им общини - Ла Серена, Кокимбо и Ранкагауа, в опит управляващите да се оправят с избухналите вълнения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР