10 души са загинали и един е тежко ранен при

...
10 души са загинали и един е тежко ранен при
Коментари Харесай

КАТ с нова акция из пътищата в страната след 10 трупа за 3 дни


10 души са починали и един е тежко ранен при 7 пътни случая през последните три дни. Причините за това са неправилни маневри, отмалялост при водачите, нахлуване в насрещното платно. Това разгласи гл. контрольор Николай Крушарски от “Пътната полиция ” при ГДНП, който разгласи началото на профилирана полицейска акция. Нейната цел е да реализира надзор в дребните обитаеми места, съобщи БГНЕС.

“От 14 ч. през днешния ден до петък ще бъде засилен контролът в дребните обитаеми места, като ще се управлява дали водачите са използвали алкохол, дали употребяват наркотични субстанции, дали правят неправилни маневри, дали са правоспособни и дали имат застраховка “Гражданска отговорност “, изясни той и акцентира, че акцията ще се организира в два стадия.

“Вторият стадий на профилираната полицейска интервенция ще бъде ориентиран към водачите на МПС-та, които ръководят с несъобразена и превишена скорост на първокласните, второкласните пътища и автомагистралите. Последните произшествия, които станаха мотив за тази интервенция, са тъкмо там “, сподели още той и добави, че този надзор ще бъде от петък до неделя, като в понеделник ще продължи контролът в дребните обитаеми места в страната.

Попитан на какво се дължат честите произшествия на Автомагистрала „ Тракия “, където два пъти се обърнаха ТИР-ове, Крушарски изясни, че всекидневно екипите на ОДМВР – Стара Загора управляват скоростните режими там.

„ Там има неравности на пътното платно и несъобразената скорост води до тези произшествия. Затова такива места се управляват всекидневно “, изясни Крушарски.

Той прикани водачите да сядат зад кормилото отпочинали, тъй като през летните месеци високите температури водят до отмалялост във водачите и похищение на вниманието им, както и да не подхващат рискови маневри и да съблюдават отдалеченост с останалите транспортни средства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР