10 души са с повдигнати обвинения по разследването за негерламентиран

...
10 души са с повдигнати обвинения по разследването за негерламентиран
Коментари Харесай

10 души са обвинeния за престъпната група за внос на отпадъци


10 души са с повдигнати обвинявания по следствието за негерламентиран импорт и преправка на рискови боклуци, разгласи представителят на основния проурор Сийска Милева. Седем са упрекнати за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвиняване за ръководство на рискови боклуци. Спрямо 4-ма ще се насочи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма ще се желае домакински арест, а във връзка с един участник ще се дефинира мярка парична гаранция в размер на 1 млн. лв., добави Милева.

В качеството на обвинени са привлечени още трима за данъчни закононарушения, във връзка с тях са избрани парични гаранции съгласно тяхното фамилно и имуществено състояние. На над 40 адреса са осъществени следствия, конфискувани са документи, контракти, пълномощни, първокласни коли, скъпи движимости. В жилището на А. Б. е конфискувана цветна фотография, на която са изписани на гърба й имена на обществени персони, някои убити през годините, против имената на всеки от тях са записани огромни суми пари от порядъка на 70 млн. $, 100 млн. лв., 120 млн. лв., 300 млн. лв.. От жилището на П.Б. са конфискувани автобиографии и фотоси на длъжностни лица от Министерството на правораздаването и Министерство на регионалното развитие, както и автобиография и фотография на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков за тежки закононарушения, добави още Милева.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР