10 дрона камикадзе излетяха от Беларус и пресякоха границата с

...
10 дрона камикадзе излетяха от Беларус и пресякоха границата с
Коментари Харесай

Дронове камикадзе са излетели от Беларус към Украйна, ракетни удари в цялата страна

10 дрона камикадзе излетяха от Беларус и пресякоха границата с Украйна във Волинска област. Това съобщи губернаторът на Николаевска област Виталий Ким в Телеграм. Същевременно от пресслужбата на беларуския президент Александър Лукашенко споделиха, че той организира среща с военни.

Продължават ракетните удари на територията на цяла Украйна, като нови три гърмежа избухнаха в столицата Киев. По последни данни на Държавната работа за изключителни обстановки минимум 8 души са починали, а над 25 са ранени. 

" Те се пробват да ни унищожат и да ни заличат от лицето на Земята... да унищожат нашите хора, които спят вкъщи си в (град) Запорожие. Да убият хората, които отиват на работа в Днепър и Киев. Сирените за въздушна паника не стихват в цяла Украйна. Има ракетни удари. За страдание има убити и ранени ", написа украинският президент Володимир Зеленски в Телеграм. 

Експлозии са избухнали и в Одеса, а управляващите предизвестиха, че са изстреляни ракети " Калибър " от Черно море. Противовъздушната защита в Одеска област е свалила няколко дрона. 

Метровлаковете в Харков и Киев са спрени, стотици жители са слезли в метростанциите, с цел да потърсят леговище от бомбардировките. Мощни детонации стопираха електричеството и мобилните връзки в Лвов. Движението на влаковете в Западна Украйна е блокирано поради повреди в контактната мрежа.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР