10 дни жителите на берковското село Замфирово са без капка

...
10 дни жителите на берковското село Замфирово са без капка
Коментари Харесай

Село в Монтанско 10 дни е без вода, хората излязоха на протест

10 дни жителите на берковското село Замфирово са без капка вода от чешмите. Причината е повреда, предава NOVA.
Търпението на локалните към този момент се изчерпа и те излязоха на митинг тази заран на пътя сред Монтана и Берковица.
Тук живеят над 1200 поданици. Много от тях са млади. Майка с бебе показа: „ Не се оправяме без вода. Няма по какъв начин да сготвя на децата, да им изпера облеклата. Преди 4 година дойдохме тук от София да гледаме децата на природа. Някой да ми каже по какъв начин да пребивавам? "
Друга млада жена добави: „ Днес е десети ден - от предходната събота няма вода. Няма пералня, няма бойлер. Ходим до прилежащите села”, "Всички са абдикирали от Замфирово, Изгонихме младежите. Дойдоха за ваканцията, през вчерашния ден си ги взеха всички. Който желае, да пристигна тук - в кметството има по литър и половина вода. Има възрастни, които не могат да дойдат да си я вземат ", споделиха още протестиращите..
В селото работят и компании. Собствениците им също са на митинга: "Това са загуби, не може да работим. Тръбопроводът е от 1970 година и е с етернитови тръби. Той не е обслужван ".
"Аз съм представител на една шивашка компания. Купуваме минерална вода за машините. Не е допустимо да се работи при тези условия. Аз съм ходила на 60 км през вчерашния ден да се изкъпя. Ние сме будни хра. Ще вземем ограничения, и воинствени, само че ще създадем нужното да имаме вода и да живеем обикновено ".
Хората са безапелационни, че ще стачкуват, до момента в който не се реши казусът: "Обичаме селото си и желаеме да живеем в него, само че ни трябват обикновени условия - ток и вода ".
От община Берковица споделят, че повредата е била на довеждащия тръбопровод. След като е била отстранена, са се пукнали и други тръби по трасето, оттова е пристигнало и забавянето. Уверението е, че водата е тръгнала към селото. До тогава от локалната администрация са обезпечили водоноски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР