10 болни у нас вече заразяват нови почти 20 души.

...
10 болни у нас вече заразяват нови почти 20 души.
Коментари Харесай

Проф. Витанов посочи идиотите, всеки от които заразява с К-19 по 406 души у нас!

10 заболели у нас към този момент заразяват нови съвсем 20 души. Спрямо понеделник по този начин нареченото репродуктивното число още веднъж се усилва и към този момент е 1,94, пресмята математикът на щаба проф Николай Витанов.

От началото на пандемията толкоз огромно число не е било отчитано.

Най-ефективният способ в битката с ковид към този момент е спазването на обществена отдалеченост. Европейските и американските здравни управляващи имат доста прецизен математически модел, по какъв начин всеки един от нас може да защищити или навреди на близките.

Например, в случай че не се съблюдава карантина, един инфектиран човек може да инфектира приблизително двама души и половина за 5 дни, които пък да заразят общо 406 души в границите на месец.

Всеки, който е лимитирал на половина обществените си контакти, рискува да болести някой различен за интервал от 5 дни, като веригата била с общо 15 души за интервал от 30 дни.

Човек, който съблюдава прецизно карантината и е лимитирал персоналните си контакти със 75 % има възможност да е обвързван със заразяването на по-малко от 3-ма души за месец, съгласно математическите модели.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР