10 болни от у нас вече заразяват още почти 20

...
10 болни от у нас вече заразяват още почти 20
Коментари Харесай

Тревожно: 10 души с коронавирус заразяват близо 20 в България

10 заболели от у нас към този момент заразяват още съвсем 20 души. Спрямо понеделник по този начин нареченото репродуктивното число още веднъж се усилва и към този момент е 1,94, пресмята математикът на щаба проф Николай Витанов пред bTV. От началото на пандемията толкоз огромно число не е било отчитано.
Най-ефективният способ в битката с ковид към този момент е спазването на обществена отдалеченост. Европейските и американските здравни управляващи имат доста прецизен математически модел, по какъв начин всеки един от нас може да защищити или навреди на близките.
 Експерти: При нашите пациенти Ремдесивир работи добре, нямаме нежелани реакции Експерти: При нашите пациенти Ремдесивир работи добре, нямаме нежелани реакции
С 2 593 флакона от препарата Ремдесивир ще бъдат лекувани приблизително тежките случаи на ковид у нас през идващите седмици. Първата п...
Например, в случай че не се съблюдава карантина, един инфектиран човек може да инфектира приблизително двама души и половина за 5 дни, които пък да заразят общо 406 души в границите на месец. Всеки, който е лимитирал на половина обществените си контакти, рискува да болести някой различен за интервал от 5 дни, като веригата би била с общо 15 души за интервал от 30 дни. Човек, който съблюдава прецизно карантината и е лимитирал персоналните си контакти със 75 % има възможност да е обвързван със заразяването на по-малко от 3-ма души за месец, съгласно математическите модели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР